S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Herinneringen op Linnen

Hoofdsponsor

7 tips om een studentenkamer in te richten

Iedereen kent de standaard kamers in een studentenhuis wel. Ze zijn minimalistisch ingericht en hebben een smerige stijl. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn namelijk ook studenten die het maximale uit hun kleine kamer willen halen, door het zo efficiënt mogelijk in te richten. Dat kan met deze tips!

1. Werk met verschillende zones
Je kamer is er niet alleen om in te slapen. Je eet er soms, je studeert er nog veel vaker en het is een plek om met vrienden te zijn. Het is daarom handig om je kamer in verschillende zones in te delen, zodat alles een eigen plek krijgt. Dit lijkt moeilijk, omdat je kamer waarschijnlijk klein is, maar dat is het niet. Je kan bijvoorbeeld schuttingen, gordijnen of een goede meubelopstelling gebruiken.

2. Gebruik spiegels
Met spiegels creëer je makkelijk optisch extra ruimte. Ze laten je kamer dus groter lijken en ze geven ook extra licht. Zorgt wel dat de spiegels groot genoeg zijn voor een maximaal effect.

3. Grote gordijnen
Het is een goed idee om één groot gordijn te gebruiken voor de hele wand met ramen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte wordt vergroot en daarnaast straalt het rust uit. Gordijnen zijn wel prijzig, maar een goede uitgave is het zeker.

4. Multifunctionele meubels
Er zijn verschillende meubels die er leuk uit zien en ook heel praktisch zijn, waardoor je meer ruimte overhoudt in je kamer. Zo kan je bijvoorbeeld een stapelbed combineren met een bureau eronder, een bed aanschaffen met laden eronder of een bedbank uitzoeken.

5. Verf
Ook een likje verf kan wonderen doen voor je kamer. De muren een keer verven en de kamer ziet er direct uit als nieuw. En een lichte kleur op de muur laat je kamer ook groter lijken.

6. Muurdecoratie
Je kamer is je kamer en het is natuurlijk niet de bedoeling dat het verandert in een vieze kroeg. Daarom is het handig om de muren stijlvol te houden. Bedek niet de hele muur met van alles en nog wat, maar houd het bij een paar mooie foto’s op hout of plexiglas. Zo blijft het gezellig en sfeervol.

7. Persoonlijke twist
Zoals hierboven staat, is het handig om de muren niet helemaal vol te hangen. Maar een aantal foto’s van mooie herinneringen doen het wel goed om je het gevoel van thuis te geven. Het is goed om je kamer eigen te maken en netjes te houden, maar nog belangrijker, zorg ervoor dat het jouw persoonlijke plek wordt.

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb